Έξι VLCCs στον στόλο θυγατρικής της ADNOC

Έξι VLCCs στον στόλο θυγατρικής της ADNOC

205
Έξι VLCCs στον στόλο θυγατρικής της ADNOC

Η ADNOC Logistics & Services (ADNOC L&S), η ναυτιλιακή εταιρεία της Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), ανακοίνωσε την εξαγορά έξι VLCCs, με τα δύο εξ αυτών να έχουν ήδη προστεθεί στον στόλο της εταιρείας. Τρία ακόμα πλοία θα παραδοθούν το 2022 και το 2023, ενώ το τελευταίο θα παραδοθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Με τις προσθήκες αυτές, η θυγατρική της ADNOC προσθέτει στη συνολική χωρητικότητα του στόλου της επιπλέον 12 εκατ. βαρέλια.

Η ADNOC L&S, η οποία είναι η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ακολουθεί ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα επέκτασης του στόλου, που θα της επιτρέψει να παρέχει υποστήριξη στην παραγωγική και διυλιστική ικανότητα της ADNOC.

Εξάλλου, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του εμιράτου του Άμπου Ντάμπι ίδρυσε δύο νέες θυγατρικές εταιρείες: την ADNOC Trading, η οποία επικεντρώνεται στο αργό πετρέλαιο και ξεκίνησε την εμπορία παραγώγων τον Σεπτέμβριο του 2020, και την ADNOC Global Trading (AGT), μια κοινοπραξία με την ENI και την OMV, που επικεντρώνονται στην εμπορία προϊόντων διύλισης.

Ο Abdulkareem Al Masabi, διευθύνων σύμβουλος της ADNOC Logistics and Services, δήλωσε: «Η απόκτηση αυτών των έξι VLCCs είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα ανάπτυξης μέχρι σήμερα. Αυτή η στρατηγική κίνηση μας επιτρέπει να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στους πελάτες μας και υποστηρίζει την ADNOC και τις εμπορικές της οντότητες να έχουν πρόσβαση σε νέες παγκόσμιες αγορές ενέργειας, ενώ παράλληλα προσδίδουν αυξητική αξία και μια νέα ροή εσόδων στην επιχείρησή μας […]».

Η ADNOC L&S αύξησε τον στόλο της με 16 πλοία βαθέων υδάτων το 2020. Εκτός από τον νέο στόλο VLCCs, η εταιρεία επιβεβαίωσε την παραγγελία πέντε νεότευκτων και ενός μεταχειρισμένου VLGC για την AW Shipping, την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει με την Wanhua Chemical Group, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την αγορά τεσσάρων πλοίων ξηρού φορτίου (3 Ultramax και 1 Handysize).

Φωτό: Angad Cheema/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.