Πλοία στην υπηρεσία μεταφοράς θαλασσινού νερού σε καρχαρίες και φώκιες

Πλοία στην υπηρεσία μεταφοράς θαλασσινού νερού σε καρχαρίες και φώκιες

264
Πλοία στην υπηρεσία μεταφοράς θαλασσινού νερού σε καρχαρίες και φώκιες

Η θαλάσσια πανίδα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και τα τελευταία χρόνια η ρύπανση των ωκεανών θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά της. Η Η Hamburg Süd πρωτοστατεί, συμβάλλοντας στην προστασία των θαλάσσιων ειδών.

Τι κάνει ακριβώς; Μεταφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθαρό θαλασσινό νερό από τον Βισκαϊκό Κόλπο στο ενυδρείο του ζωολογικού κήπου του Ρότερνταμ. Ανά περίπου δύο εβδομάδες, πλοία της σειράς Cap San της Hambrug Süd, που εκτελούν ταξίδια μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, προμηθεύουν με νερό από τον Ατλαντικό Ωκεανό τον ζωολογικό κήπο στην ολλανδική πόλη-λιμένα.

Όπως σημειώνει η γερμανική εταιρεία, αυτή η μεταφορά νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι ιδιαίτερα οι καρχαρίες αλλά και άλλα ζώα της θάλασσας, όπως οι φώκιες, χρειάζονται νερό συγκεκριμένης ποιότητας και αλμυρότητας. Για τη μεταφορά του νερού τα πλοία χρησιμοποιούν τις δεξαμενές έρματος. Μια άδεια δεξαμενή έρματος γεμίζει με θαλασσινό νερό από τον Βισκαϊκό Κόλπο και εν συνεχεία σαν container μεταφέρεται στο Ρότερνταμ. Κατόπιν το θαλασσινό νερό μεταφέρεται από το λιμάνι του Ρότερνταμ μέσω φορτηγίδων στον ζωολογικό κήπο μέσω καναλιών και ποταμιών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για το δώρο αυτό, καθώς τα θαλάσσια ζώα μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και αισθάνονται περισσότερο άνετα όταν έχουν νερό από το φυσικό τους περιβάλλον», σημειώνει η Mirsada Mutapcic, χημικός στον ζωολογικό κήπο του Ρότερνταμ.

220221_fresh_water_1_text_media_960x540

ΦΦωτό:  Hamburg Süd

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.