Kuehne + Nagel: Προχωρά στη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της

Kuehne + Nagel: Προχωρά στη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της

184
Kuehne + Nagel: Προχωρά στη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της

Η εταιρεία μεταφορών και logistics Kuehne + Nagel ανακοίνωσε τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά της Apex International Corporation («Apex»), μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαμεταφοράς (freight forwarder) στο ενδο-ασιατικό εμπόριο και στον εμπορικό δρόμο του Ειρηνικού (Transpacific). Μέσα σε μία εικοσαετία από την ίδρυσή της, η Αpex ‒που ιδρύθηκε στην Κίνα το 2001‒ αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε σε όλη την Ασία αλλά και σε άλλες αγορές.

Με περίπου 1.600 υπαλλήλους, η Apex έχει ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2,1 δισ. ελβετικών φράγκων ($2,3 δισ.). Συνολικά για το 2020, ο όγκος των εμπορευματικών αερομεταφορών της εταιρείας έφτασε τους 750.000 τόνους φορτίου, ενώ αντίστοιχα ο θαλάσσιος όγκος μεταφορών τα 190.000 TEUs.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Kuehne + Nagel, Δρ. Detlef Trefzger, η εξαγορά της Apex και ο συνδυασμός των υπηρεσιών της με αυτών της Kuehne + Nagel αποτελεί μια ευκαιρία για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών (ειδικά σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο και η βιώσιμη κινητικότητα) στην ανταγωνιστική αγορά logistics της Ασίας.

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της Αpex πρόσθεσε πως η εν λόγω συναλλαγή θα συμβάλει στην επέκταση του παγκόσμιου δικτύου logistics της εταιρείας, προσθέτοντας αξία στις αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών της.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς υπόκειται σε συγκεκριμένους όρους, μεταξύ των οποίων είναι και η αδειοδότησή της από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Η αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα χρηματοδοτηθεί με ιδίους πόρους και, εφόσον χρειαστεί, από διαθέσιμες πιστωτικές πηγές χρηματοδότησης. Τέλος, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ένα μειοψηφικό ποσοστό μετοχών θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της διοίκησης της Apex, ενώ η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός του ομίλου της Kuehne + Nagel.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.