Αυστραλία: Σημαντικά ενισχυμένη η παραγωγή σιτηρών

Αυστραλία: Σημαντικά ενισχυμένη η παραγωγή σιτηρών

112
Αυστραλία: Σημαντικά ενισχυμένη η παραγωγή σιτηρών

To Australian Bureau of Agricultural and Resource Economics and Sciences (ABARES) δημοσίευσε το Australian crop report – February 2021 report, όπου εκτιμάται ότι η εθνική παραγωγή σιτηρών για τη χειμερινή καλλιεργητική περίοδο 2020-2021 θα είναι η δεύτερη υψηλότερη που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ABARES, Jared Greenville, αναφέρει ότι φέτος η παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 89%, στους 55,2 εκατ. τόνους. Η εκτίμηση αυτή είναι αναθεωρημένη προς τα επάνω κατά 7,4% σε σχέση με την έκθεση του Δεκεμβρίου.

Η παραγωγή σιταριού εκτιμάται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 120% το 2020-2021, στους 33,3 εκατ. τόνους, ενώ η παραγωγή κριθαριού εκτιμάται ότι έχει αγγίξει τους 13,1 εκατ. τόνους (+45%).

Σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδο, εκτιμάται από το ABARES ότι η συγκομιδή θα είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά και πάλι σε χαμηλότερα από τον μέσο όρο επίπεδα.

Φωτό: Grunzibaer/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.