To πρώτο στον κόσμο πλήρως τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό

To πρώτο στον κόσμο πλήρως τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό

930
To πρώτο στον κόσμο πλήρως τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό

Στις 23 Φεβρουαρίου η Svitzer A/S, παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών ρυμούλκησης πλοίων, η Kongsberg Maritime και ο ABS ανακοίνωσαν την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη του RECOTUG™, του πρώτου στον κόσμο πλήρως τηλεχειριζόμενου ρυμουλκού.

Στα πλαίσια της συνεργασίας τους, η Svitzer θα παρέχει μεταξύ άλλων την επιχειρησιακή εμπειρία που διαθέτει καθώς και ένα νεότευκτο ρυμουλκό, ενώ η Kongsberg Maritime θα προσφέρει τα συστήματα τηλεχειρισμού και την αυτόνομη τεχνολογία, καθοδηγώντας παράλληλα την ενοποίηση των σχετικών συστημάτων και τεχνολογιών. Ο νηογνώμονας ABS με τη σειρά του θα παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση και την εμπειρία που διαθέτει, ώστε το πλοίο να λάβει τη σχετική κανονιστική έγκριση.

Στόχος του προγράμματος RECOTUG™ είναι η ανάπτυξη ενός τηλεχειριζόμενου ρυμουλκού το οποίο θα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ρυμούλκησης με έλεγχο εξ αποστάσεως, από ένα κέντρο που θα βρίσκεται στη στεριά. Οι τρεις εταίροι ελπίζουν πως εφόσον επιτευχθούν τα επιθυμητά επίπεδα ασφάλειας, το πλοίο θα λάβει έγκριση από τις ναυτιλιακές αρχές (νηογνώμονα και σημαία) ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί υπηρεσίες ρυμούλκησης με τηλεχειρισμό στο λιμάνι της Κοπεγχάγη.

Φωτό: www.kongsberg.com/maritime

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.