Το άνοιγμα των Cargill και Maersk Tankers στα ναυτιλιακά καύσιμα

Το άνοιγμα των Cargill και Maersk Tankers στα ναυτιλιακά καύσιμα

140
Το άνοιγμα των Cargill και Maersk Tankers στα ναυτιλιακά καύσιμα

Η Cargill και η Maersk Tankers προχωρούν σε μια στρατηγική συνεργασία για μια νέα υπηρεσία τροφοδοσίας καυσίμων σε ναυτιλιακές εταιρείες και trading houses. Αρχικός στόχος για τις δύο εταιρείες είναι η παροχή ναυτιλιακών καυσίμων για τον ενοποιημένο τους στόλο, ενώ μεσοπρόθεσμα Cargill και Maersk Tankers προσβλέπουν στο να προσελκύσουν επιπρόσθετους πελάτες. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 η Cargill ενσωμάτωσε τον στόλο της MR δεξαμενόπλοιων στον υφιστάμενο της Maersk Tankers, δημιουργώντας ένα νέο pool.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η νέα υπηρεσία θα αξιοποιήσει την in-house τεχνογνωσία της Cargill στα ναυτιλιακά καύσιμα και την αντίστοιχη εμπορική και λειτουργική εμπειρία της Maersk Tankers.

Επί του παρόντος, η Cargill ναυλώνει έναν στόλο περίπου 700 πλοίων και προμηθεύει πλοία με περίπου 2,5 εκατ. τόνους καυσίμων ετησίως. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα παρέχεται στα δύο μέρη πρόσβαση σε καλύτερες τιμές καυσίμων και σε διευρυμένες υπηρεσίες, αξιοποιώντας υφιστάμενες σχέσεις με σημαντικούς προμηθευτές στους πολυσύχναστους κόμβους τροφοδοσίας ναυτιλιακών καυσίμων.

Φωτό: Detmold/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.