Στα σκαριά νέο ναυπηγικό project στο Πακιστάν

Στα σκαριά νέο ναυπηγικό project στο Πακιστάν

148
Στα σκαριά νέο ναυπηγικό project στο Πακιστάν

Το Πακιστάν βάζει μπρος τα σχέδιά του για την κατασκευή ναυπηγείου στην πόλη-λιμάνι Gwadar στο Balochistan. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάταση της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Πακιστάν και η τοπική κυβέρνηση του Balochistan υπέγραψαν από κοινού μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο διευθετεί όλες τις λεπτομέρειες για την κατασκευή του νέου ναυπηγείου. «Το ναυπηγείο θα συμβάλει στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη τόσο της επαρχίας Balochistan όσο και του Πακιστάν συνολικά και θα «δημιουργήσει απασχόληση για τους ντόπιους», ανέφερε η κ. Zobaida Jalal, υπουργός Αμυντικής Παραγωγής του Πακιστάν.

Η ανάπτυξη του project θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση μελέτης σκοπιμότητας που θα διενεργηθεί. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, με το πέρας της μελέτης σκοπιμότητας θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα.

Αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης του Balochistan κάνουν λόγο για ένα ιστορικό project, το οποίο θα «οδηγήσει την επαρχία σε μια νέα εποχή ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης».

Αναλυτές της αγοράς συμφωνούν ότι η ναυπηγική βιομηχανία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της πακιστανικής οικονομίας, καθώς συνδέεται και με άλλες βιομηχανίες.

Φωτο:  Roman Jocher/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.