Χαλκός: Συνεχίζουν το ανοδικό ράλι οι τιμές

Χαλκός: Συνεχίζουν το ανοδικό ράλι οι τιμές

195
Χαλκός: Συνεχίζουν το ανοδικό ράλι οι τιμές

Οι τιμές του χαλκού συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 2012 εν μέσω ανησυχιών για έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, παρά το Κινεζικό Νέο Έτος, ορισμένα εργοστάσια στην Κίνα λειτουργούν κανονικά διατηρώντας τη ζήτηση σε υψηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα τα συμβόλαια χαλκού ενισχύθηκαν κατά 1% και έφτασαν στα 3,8265/pound ή $8.436/τόνο στο Comex. Από αρχές του έτους μάλιστα οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 8,8%.

Με βάση εκτιμήσεις αναλυτών του Bloomberg που κάνουν λόγο για μια αύξηση της ζήτησης κατά 5% φέτος, η αγορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό έλλειμμα. Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ο χαλκός οδηγείται από έναν συνδυασμό θετικών παραγόντων συμπεριλαμβανομένων των προσδοκιών για αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ, της υποτίμησης του δολαρίου και των ιστορικά χαμηλών αποθεμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.