Θετικές εκτιμήσεις για την αγορά των product tankers

Θετικές εκτιμήσεις για την αγορά των product tankers

239
Θετικές εκτιμήσεις για την αγορά των product tankers

H Ardmore Shipping Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατέγραψε απώλειες $6 εκατ. το 12μηνο του 2020. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της εταιρείας για τους ναύλους των MR και chemical tankers. Αναλυτικότερα, τα MR tankers της εταιρείας κατά μέσο όρο εξασφάλισαν ναύλους της τάξης των $15.650/ημέρα, ενώ οι αντίστοιχοι ναύλοι για τα Eco-design MRs ήταν στα $15.993/ημέρα. Από την άλλη, τα chemical tankers κέρδισαν κατά μέσο το 2020 $14.332/ημέρα.

Ο Anthony Gurnee, CEO της εταιρείας, σημείωσε ότι η αγορά των product tankers βίωσε την πιο ακραία περίοδο μεταβλητότητας εδώ και πολλά χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι ναύλοι για τα MRs έφτασαν σε επίπεδα-ρεκόρ το α΄ εξάμηνο, και συγκεκριμένα στα $77.000/ημέρα, ενώ κατά το β΄ εξάμηνο ο αντίκτυπος της πανδημίας στη ζήτηση οδήγησε τους ναύλους σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

O ίδιος πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη αγορά θα καταγράψει συνεχή ανάπτυξη της ζήτησης προς το τέλος της δεκαετίας, ενώ οι προσπάθειες για την ενεργειακή μετάβαση θα μειώσουν την προσφορά tankers, καθώς νέοι κανονισμοί, όπως ο EEXI, επιταχύνουν την έξοδο μη αποδοτικών πλοίων από την αγορά.

Ο κ. Gurnee στάθηκε και στις δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία, κυρίως για τους ναυτικούς αλλά και για το προσωπικό ξηράς, εν μέσω περιοριστικών μέτρων. «Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την επιμονή και τον επαγγελματισμό τους», κατέληξε ο CEO της Ardmore Shipping Corporation.

Φωτό: Ayotunde Oguntoyinbo/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.