48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία για τις 23-24 Φεβρουαρίου

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία για τις 23-24 Φεβρουαρίου

267
48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία για τις 23-24 Φεβρουαρίου

Mετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου  13 ναυτεργατικά σωματεία συμφωνήθηκε ομόφωνα η κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 23-24 Φεβρουαρίου. Κοινή απαίτηση των συγκεκριμένων σωματείων είναι να αποσυρθεί από συνεδρίαση του Δ.Σ οποιαδήποτε συζήτηση για υλοποίηση της νέας εγκριτικής πράξης, σύμφωνα με την οποία καταργείται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ποντοπόρα. Σύμφωνα με τα σωματεία ο πρόεδρος του ΝΑΤ δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρει το σχετικό θέμα από την ημερήσια διάταξη. Πιο συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι 13 ναυτεργατικών ζητούν την κατάργηση του νόμου 4714.

Η κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 23-24 Φεβρουαρίου, θα έχει σύμφωνα με δελτίο τύπου προοπτική κλιμάκωσης, και για τον σκοπό αυτό συνομολογήθηκε όπως το κάθε σωματείο μέσω των αρμόδιων οργάνων του υλοποιήσει την ανωτέρω συμφωνία τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στην κατεύθυνση αυτή συγκροτήθηκε επιτροπή προκειμένου να εξετάσει και να αποφασίσει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενημέρωση των ναυτεργατών και την προετοιμασία και επιτυχία της απεργίας.

Τις  αποφάσεις έλαβαν τα σωματεία:

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων θαλαμηπόλων, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ και η Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων- Κυβερνητών Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των 13 σωματείων ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για τα θέματα που απασχολούν τα ναυτεργατικά σωματεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.