Το Κατάρ ξεκινά το μεγαλύτερο LNG project στον κόσμο

Το Κατάρ ξεκινά το μεγαλύτερο LNG project στον κόσμο

1126
Το Κατάρ ξεκινά το μεγαλύτερο LNG project στον κόσμο

H Qatar Petroleum ανακοίνωσε ότι έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση (FID) για την ανάπτυξη του Νorth Field East Project (NFE), του μεγαλύτερου LNG project στον κόσμο, το οποίο θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική δυναμικότητα του Κατάρ από τους 77 εκατ. τόνους σε 110 εκατ. τόνους LNG.

Το συγκεκριμένο project θα συμβάλει επίσης στην παραγωγή αιθανίου, ηλίου, LPG και θείου. Η παραγωγή από το NFE αναμένεται να ξεκινήσει από το δ’ τρίμηνο του 2025. Στην ανακοίνωση της QP σημειώνεται ότι η συνολική παραγωγή από το έργο θα ανέλθει στα 1,4 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου/ημέρα.

Με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας η Α.Ε. Saad Sherida Al Kaabi, υπουργός Ενεργειακών Υποθέσεων του Κατάρ τόνισε αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του έργου για την παγκόσμια αγορά ενέργειας ότι πρόκειται για μια σημαντική επένδυση σε μια περίοδο όπου οι παγκόσμιες οικονομίες βιώνουν ακόμα τον αντίκτυπο της πανδημίας. Πρόσθεσε δε ότι αντανακλά μια δέσμευση του Κατάρ για παροχή καθαρής ενέργειας στον υπόλοιπο κόσμο.

Aξίζει να τονιστεί ότι το project θα διαθέτει σύστημα δέσμευσης και απομόνωσης CO2 επιτυγχάνοντας με τον τρόπο υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.