Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία προσελκύουν τα LPG carriers

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία προσελκύουν τα LPG carriers

100
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία προσελκύουν τα LPG carriers

H Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE), θυγατρική του ομίλου Hyundai Heavy Industries Co., ανακοίνωσε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ότι εξασφάλισε παραγγελίες αξίας $230 εκατ. για τη ναυπήγηση πέντε πλοίων για λογαριασμό πελατών της από Ευρώπη και Αφρική.

Η συμφωνία με την αφρικανική εταιρεία περιλαμβάνει την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς LPG από τη Hyundai Mipo Dockyard Co., με την επιλογή της κατασκευής ενός επιπλέον τέτοιου πλοίου. Τα εν λόγω πλοία θα αρχίσουν να παραδίδονται από το α΄ εξάμηνο του 2022.

Η συμφωνία με την ευρωπαϊκή εταιρεία περιλαμβάνει τη ναυπήγηση τριών πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου επίσης από τη Hyundai Mipo Dockyard Co., με την παράδοσή τους να αναμένεται το α΄ εξάμηνο του 2022.

Η KSOE κατέχει τρία ναυπηγεία: Hyundai Heavy Industries Co., Hyundai Samho Heavy Industries Co. και Hyundai Mipo Dockyard. Τα τρία αυτά ναυπηγεία εξασφάλισαν το 95% των 22 παραγγελιών LPG carriers που τοποθετήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.