O IMO χαιρετίζει τη «Διακήρυξη του Ποσειδώνα» για τους ναυτικούς

O IMO χαιρετίζει τη «Διακήρυξη του Ποσειδώνα» για τους ναυτικούς

553
O IMO χαιρετίζει τη «Διακήρυξη του Ποσειδώνα» για τους ναυτικούς

Ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, Kitack Lim, χαιρέτισε με ανακοίνωσή του την πρωτοβουλία της ναυτιλιακής βιομηχανίας «Neptune Declaration» για την αναγνώριση των ναυτικών ως key workers και την επίλυση της κρίσης της αδυναμίας αντικαταστάσεων πληρωμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί ανά τον κόσμο είναι αποκλεισμένοι στα πλοία λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, απόρροια της πανδημίας. «Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η βιομηχανία συνεργάζεται υπό το “Neptune Declaration” προκειμένου να υποστηρίξει την επίλυση της κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων. Ενθαρρύνω όλο και περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των ναυλωτών, να εμπλακούν και να δείξουν την υποστήριξή τους στους ναυτικούς», ήταν τα λόγια του Kitack Lim.

Μέχρι στιγμής, ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ έχει λάβει 53 γνωστοποιήσεις από κράτη-μέλη και μία από συνδεδεμένο μέλος, με τις οποίες αναγνωρίζουν τους ναυτικούς ως key workers. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική λίστα εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.