Στόχος η αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού στη Λιβύη

Στόχος η αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού στη Λιβύη

98
Στόχος η αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού στη Λιβύη

Την πιθανή εμβάθυνση της συνεργασίας τους εξετάζουν η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης (NOC) και η Total.

Σε διά ζώσης συνάντηση που έλαβε χώρα στην Τρίπολη της Λιβύης, ο πρόεδρος της NOC, Mustafa Sanalla, δέχτηκε αντιπροσωπεία της Total με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Pascal Breant.

Οι αντιπροσωπείες των δύο πετρελαϊκών εταιρειών έθεσαν επί τάπητος τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του μαύρου χρυσού, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης και ο αντίκτυπος στα προγραμματισμένα αναπτυξιακά προγράμματα, η επείγουσα ανάγκη της καθημερινής συντήρησης των εξορυκτικών μονάδων, των αγωγών καθώς επίσης και τα σημαντικά κεφάλαια που απαιτούνται για τον καθαρισμό και επισκευή των δεξαμενών αντικατάστασης και αποθήκευσης που επιβαρύνουν τις εταιρείες.

Η NOC ζήτησε από την Total να παράσχει την εμπειρία της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς η NOC μελετά ορισμένες περιπτώσεις για την ανάπτυξη πιλοτικών έργων σε κάποιους μικρούς τομείς με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τέλος, συζητήθηκε η επίσπευση της ανάπτυξης στα δύο οικόπεδα του North Gialo και του NC-98 στην ανατολική Λιβύη. Στόχος και των δύο πλευρών είναι η αύξηση της παραγωγής τους, που θα δώσει τη δυνατότητα στη NOC για επιπλέον 180.000 βαρέλια ημερησίως.

Φωτό: Sabri Elmhedwi/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.