To σχέδιο σωτηρίας της PIL

To σχέδιο σωτηρίας της PIL

118
To σχέδιο σωτηρίας της PIL

To πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για τη σωτηρία από την πτώχευση της σιγκαπουριανής Pacific International Lines (PIL) ενέκρινε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου η πλειονότητα των πιστωτών της.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Νοεμβρίου του 2020 η Temasek Holdings’ Heliconia Capital Management είχε καταθέσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, αξίας $600 εκατ., με την εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων σε περίπτωση που το σχέδιο δεν λάμβανε το πράσινο φως από τους πιστωτές.

Ο Teo Siong Seng, εκτελεστικός πρόεδρος της PIL, δήλωσε: «Το ολοκληρωμένο πακέτο χρηματοδότησης που προσφέρουν οι επενδυτές μας, σε συνδυασμό με μια ολιστική αναδιάρθρωση των χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων της PIL, θα ρυθμίσει την κεφαλαιακή δομή της PIL για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, επιτρέποντάς της να αναδυθεί ως μια ισχυρότερη, πιο λιτή και καλύτερα κεφαλαιοποιημένη εταιρεία».

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.