Scrubbers: Η συμβολή στην ομαλή μετάβαση της ναυτιλίας στο sulphur cap

Scrubbers: Η συμβολή στην ομαλή μετάβαση της ναυτιλίας στο sulphur cap

335
Scrubbers: Η συμβολή στην ομαλή μετάβαση της ναυτιλίας στο sulphur cap

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη αξιολόγηση του ΙΜΟ περί ομαλής μετάβασης της ναυτιλίας στο sulphur cap εξέδωσε η Clean Shipping Alliance 2020, στην οποία τονίζεται ότι τα scrubbers διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, ο Poul Woodall, Executive Director της Clean Shipping Alliance 2020, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, παρά τις σημαντικές επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα πέρυσι, τα πλοία συνεχίζουν να μεταφέρουν αγαθά και εμπορεύματα ανά τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό είναι αξιοθαύμαστο, σημειώνει, ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία μετέβη ομαλά στο ΙΜΟ 2020 και πολλές από τις εταιρείες που είναι μέλη στην εν λόγω συμμαχία τα κατάφεραν χάρη στην έγκαιρη εγκατάσταση αυτών των συστημάτων.

Να σημειωθεί ότι περίπου 4.000 πλοία είναι εξοπλισμένα με scrubbers, τα συστήματα που αποτελούν εναλλακτική έναντι των αποθειωμένων καυσίμων για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Η CSA ιδρύθηκε το 2018 ως υποστηρικτής της χρήσης scrubbers από τα πλοία για την ευθυγράμμισή τους με τις απαιτήσεις του sulphur cap, το οποίο τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ο επικεφαλής της CSA 2020 πρόσθεσε επίσης ότι τα πλοία με συστήματα scrubbers έχουν μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα σε σχέση με τα πλοία καύσης MGO και VLSFO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.