Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία κατακτά και τις φρεγάτες

Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία κατακτά και τις φρεγάτες

836
Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία κατακτά και τις φρεγάτες

Το πρώτο πλοίο I-class που θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, το οποίo αποτελεί όραμα του ίδιου του προέδρου Ερντογάν για τη δημιουργία ενός τουρκικού στόλου υπερσύγχρονων πολεμικών πλοίων, καθελκύστηκε στη γείτονα χώρα στις 23 Ιανουαρίου.

Η φρεγάτα της Κωνσταντινούπολης (“Istanbul”), μήκους 113 μ., αναμένεται να παραδοθεί στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας το 2023 και θα συμμετέχει, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, σε «προηγμένες πολεμικές επιχειρήσεις».

Το πλοίο θα φέρει προηγμένα συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης με χρήση υπέρυθρων ακτινοβολιών, που αναπτύχθηκαν από την τουρκική αμυντική εταιρεία ASELSAN. Επίσης, θα εξοπλιστεί με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και άμυνας, αλλά και με όπλα κατασκευασμένα στην Τουρκία.

Το πρόγραμμα MILGEM είναι ένα εθνικό πρόγραμμα κατασκευής πολεμικών πλοίων στην Τουρκία, για την ανάπτυξη κορβετών πολλαπλών χρήσεων και φρεγατών που μπορούν να επιχειρούν σε μια σειρά αποστολών, όπως αναγνώριση, επιτήρηση, έγκαιρη προειδοποίηση, ανθυποβρύχιο πόλεμο, συγκρούσεις επιφάνειας-προς-επιφάνεια και επιφάνειας-προς-αέρα, αλλά και αμφίβιες επιχειρήσεις.

Φωτό: TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.