Νότια Κορέα: Αύξηση στις εξαγωγές ημιαγωγών και το 2021

Νότια Κορέα: Αύξηση στις εξαγωγές ημιαγωγών και το 2021

25
Νότια Κορέα: Αύξηση στις εξαγωγές ημιαγωγών και το 2021

Η εξαγωγή ημιαγωγών της Νότιας Κορέας αναμένεται να αυξηθεί σε διψήφιο ποσοστό φέτος, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης τάσης που προκαλείται από την πανδημία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της Σεούλ και της Κορεατικής Ένωσης Βιομηχανικών Ημιαγωγών, οι προοπτικές για εξαγωγή τσιπ το 2021 καθορίστηκαν μεταξύ 107,5 δισ. δολαρίων και 111 δισ. δολαρίων, περίπου 10% υψηλότερα σε σχέση με το 2020, οπότε επίσης είχε αυξηθεί κατά 5,6% από το 2019.

Το 2018 υπήρξε η χρονιά με τα υψηλότερα επίπεδα εξαγωγών τσιπ για τη Νότια Κορέα, όταν είχε αγγίξει τα 126,7 δισ. δολάρια. Κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2020, οι εξαγωγές τσιπ σημείωσαν διπλάσια αύξηση σε ετήσια βάση.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά τσιπ θα αναπτυχθεί φέτος λόγω της εκτεταμένης ζήτησης υλικών τεχνολογίας για υπηρεσίες τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, ως απόρροια της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Επικαλούμενο τις προβλέψεις από τρεις σημαντικούς παρατηρητές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της Gartner και της Παγκόσμιας Στατιστικής Εμπορίου Ημιαγωγών, το Υπουργείο Εμπορίου της Σεούλ δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά τσιπ αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 8% και 10% φέτος.

Φωτό: StockSnap/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.