Το Λιμάνι της Σαγκάης στην κορυφή της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

Το Λιμάνι της Σαγκάης στην κορυφή της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

373
Το Λιμάνι της Σαγκάης στην κορυφή της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων

Όπως ανακοίνωσε στο site της η εταιρεία Shanghai International Port Group (SIPG), που είναι διαχειριστής του λιμένα της Σαγκάης, ο λιμένας ανακηρύχθηκε πρώτος στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για ενδέκατη συνεχή χρονιά.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τα 43,5 εκατ. TEUs που διαχειρίστηκαν αθροιστικά τα τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στη Σαγκάη κατά το 2020 αντιπροσωπεύουν μια μικρή αύξηση σε σχέση με τα 43,3 εκατ. ΤΕUs που διακινήθηκαν το 2019.

Παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία του Covid-19 και των αναταραχών στο διεθνές εμπόριο λόγω αυτής, η απόδοση του λιμένα της Σαγκάης παρέμεινε υψηλή κατά το προηγούμενο έτος. Ειδικότερα, κατά τους μήνες Ιούλιο και Οκτώβριο του 2020, το λιμάνι ανακοίνωσε ότι ο όγκος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ανήλθε σε 3,9 εκατ. και 4,2 εκατ. ΤEUs αντίστοιχα, διακίνηση που αποτελεί μηνιαίο ρεκόρ. Παράλληλα, και η λιμενική περιοχή Yangshan κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ, με τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων να φτάνει τα 20 εκατ. ΤΕUs κατά το 2020.

Επίσης, ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων που μεταφορτώθηκαν (transhipment) στο λιμάνι της Σαγκάης ξεπέρασε τα 5,3 εκατ. TEUs το περασμένο έτος, καταγράφοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2019. Αντίστοιχα, o όγκος εμπορευματοκιβωτίων προς την ενδοχώρα (transit) ανήλθε σε 6 εκατ. ΤΕUs, αυξημένος σε σχέση με το 2019 κατά 15%.

Φωτό: Qilai Shen/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.