Η ABB εξοπλίζει με το σύστημα πρόωσης Azipod® δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία...

Η ABB εξοπλίζει με το σύστημα πρόωσης Azipod® δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία της Oldendorff Carriers

203
Η ABB εξοπλίζει με το σύστημα πρόωσης Azipod® δύο νεότευκτα φορτηγά πλοία της Oldendorff Carriers

Το ναυπηγείο Chengxi Shipyard στην Κίνα παρέδωσε στην Oldendorff Carriers, τη μεγαλύτερη γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία φορτηγών πλοίων, το πρώτο από δύο πλοία χωρητικότητας 21.500 dwt που έχουν παραγγελθεί και που θα διαθέτουν το σύστημα πρόωσης Azipod® της ΑΒΒ.

Καθένα από τα δύο πλοία θα είναι εξοπλισμένο με δύο μονάδες Azipod® ισχύος 1,9 MW εκάστη, ως μέρος του πακέτου των ηλεκτρικών και ψηφιακών συστημάτων με τα οποία θα εξοπλίσει τα δύο πλοία η ΑΒΒ. Επιπλέον, η ΑΒΒ θα παράσχει στα πλοία τις ηλεκτρογεννήτριες, ολοκληρωμένα συστήματα μετάδοσης κίνησης με δύο κινητήρες για τα bow-thrusters, συστήματα διαχείρισης ισχύος τόσο για την πρόωση όσο και για τη φόρτωση και την εκφόρτωση των πλοίων, καθώς και υποδοχές ηλεκτρικού ρεύματος 50/60 Hz για να τροφοδοτούνται τα πλοία με ρεύμα από τη στεριά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε λιμάνια.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η ΑΒΒ έχει εξοπλίσει περίπου 25 τύπους πλοίων με συστήματα Azipod®, με το εν λόγω σύστημα πρόωσης να αριθμεί συνολικά περισσότερες από 17 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας. Ως μια ευέλικτη και αποδεδειγμένη τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου, το Azipod® έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της ΑΒΒ ως βασικού παρόχου φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Φωτό: ABB

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.