Avin International: Ναυπήγηση του πρώτου δεξαμενόπλοιου καύσης αμμωνίας στον κόσμο

Avin International: Ναυπήγηση του πρώτου δεξαμενόπλοιου καύσης αμμωνίας στον κόσμο

13292
Avin International: Ναυπήγηση του πρώτου δεξαμενόπλοιου καύσης αμμωνίας στον κόσμο

Παγκόσμια πρώτη για την ελληνικών συμφερόντων Avin International Ltd. H εταιρεία του Ομίλου Βαρδινογιάννη προέβη στην παραγγελία Suezmax δεξαμενόπλοιου, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί και την αμμωνία ως ναυτιλιακό καύσιμο. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί αμμωνία για την κίνησή του μετά από μετατροπές στην κύρια μηχανή του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ABS, το 274 μέτρων πλοίο κατασκευάζεται στα κινεζικά ναυπηγεία  New Times Shipbuilding Co., Ltd (NTS) ενώ υπάρχει η επιλογή για την κατασκευή δύο επιπλέον πλοίων.

Το πλοίο θα ευθυγραμμίζεται με τις προδιαγραφές του αμερικανικού νηογνώμονα ABS Ammonia Ready Level 1, σύμφωνα με τις οποίες το πλοίο θα σχεδιαστεί για να μπορεί να αξιοποιεί και την αμμωνία ως καύσιμο στο μέλλον. Επίσης τα πλοία του project θα συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές  ABS LNG Fuel Ready Level 1 για τη χρήση καυσίμου LNG.

Ο κ. Μιχάλης Ανδρουλακάκης, τεχνικός διευθυντής της Avin International Ltd., σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση του ABS ότι η αμμωνία φαίνεται να αποτελεί ένα από τα πλέον διαθέσιμα και πολλά υποσχόμενα ανθρακικά ουδέτερα καύσιμα για το μέλλον.

Aπό την πλευρά του, ο κ. Chen Yajun, Sales Manager του NTS τονίζει ότι στο μέλλον όλο και περισσότεροι πλοιοκτήτες θα απαιτούν καθαρή ενέργεια και η αμμωνία αναμφίβολα αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.