Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 174 νέες κλίνες ΜΕΘ σε 15 Νοσοκομεία της χώρας μας

    520
    Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 174 νέες κλίνες ΜΕΘ σε 15 Νοσοκομεία της χώρας μας

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοινωση του Ιδρύματος Σταυρος Νιαρχος, στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, με μια πανδημία που ξεπερνά τις δυνατότητες της Πολιτείας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το ΙΣΝ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο.

    Το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης, ύψους $100 εκατομμυρίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, το ΙΣΝ έχει διαθέσει δωρεές συνολικού ύψους €73.7 εκατομμυρίων. Στην Ελλάδα, έχουν διατεθεί παραπάνω από €32 εκατομμύρια στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτές οι δωρεές στοχεύουν στην ενίσχυση των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και στην καταπολέμηση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

    IMG-equip_b
    Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ

    Το ΙΣΝ ανακοίνωσε δωρεά για τη δημιουργία συνολικά 174 κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη, συνολικού ύψους €16.4 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει και ένα πενταετές, ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ, προσδοκώντας να ενισχύσει την ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που βιώνουμε. Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6.500 ασθενείς ετησίως.

    Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο
    Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο

    Η δωρεά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καταβάλλεται από όλες τις πλευρές έντονη προσπάθεια οι εργασίες διαμόρφωσης των νέων ΜΕΘ να ολοκληρωθούν, μέχρι και τον Φεβρουάριο 2021.  Ήδη παραδόθηκαν οι χώροι στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Αττικόν, Παίδων Αγία Σοφία, Άγιος Δημήτριος (Θεσσαλονίκη) Ιπποκράτειο Αθήνας, Τζάνειο και Βοστάνειο Λέσβου που αντιστοιχούν σε 62 νέες κλίνες. Μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου θα έχουν παραδοθεί οι χώροι σε Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Βενιζέλειο στο Ηράκλειο και Άγιος Γεώργιος στα Χανιά.  Οι χώροι για τις υπόλοιπες  κλίνες θα παραδοθούν, στα τέλη Φεβρουαρίου, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και στον Ευαγγελισμό, στον οποίο θα δημιουργηθούν 33 νέες κλίνες.

    Ειδικότερα στον Ευαγγελισμό, ολοκληρώθηκε, ήδη από τον Μάιο του 2020, η δωρεά προμήθειας εξοπλισμού συνολικού ύψους €7.7 εκατομμυρίων που αφορούσε, μεταξύ άλλων, στην προμήθεια περισσότερων από 850 κλινών νοσηλείας, εκ των οποίων οι 53 προορίζονται για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και Εμφραγμάτων.

    Η προσπάθεια του ΙΣΝ δεν περιορίζεται στην ενίσχυση της δυναμικότητας των νοσοκομείων της χώρας μας. Παράλληλα, υποστηρίζει την προμήθεια δύο συστημάτων μοριακών εξετάσεων και αντιδραστηρίων, με σκοπό να αυξηθεί σημαντικά η δυνατότητα πραγματοποίησης εξετάσεων για τη διάγνωση κρουσμάτων και τον έλεγχο της διασποράς της πανδημίας.

    Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, τον περασμένο Ιούλιο, το ΙΣΝ προσέφερε τιμητική ενίσχυση σε περισσότερους από 4700 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς COVID-19, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

    Επιπλέον το ΙΣΝ έχει προχωρήσει στην υποστήριξη προγραμμάτων διασφάλισης σίτισης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Μπορούμε, για την υποστήριξη 10.000 συμπολιτών μας και οικογενειών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς και την ΚΕΔΕ για την προμήθεια τροφίμων των Κοινωνικών Παντοπωλείων σε όλους τους δήμους ανά την Ελλάδα για τη διασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε βασικά επισιτιστικά αγαθά. Για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, το ΙΣΝ στηρίζει, επίσης, την ενίσχυση, επέκταση και συνέχιση της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον κορονοϊό «10306», με δωρεά προς το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

    Επιπρόσθετα, το ΙΣΝ έχει προχωρήσει σε δωρεές με έμφαση στην παροχή έκτακτης βοήθειας και ιατρικής φροντίδας σε πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επείγουσες συνθήκες σε δύο νησιά υποδοχής (Λέσβο και Σάμο) αλλά και στην ενδοχώρα, όπως επίσης και στην προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες και που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους επιπλέον κινδύνους που θέτει η πανδημία, καθώς και στην υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στο σπίτι τους με δωρεές στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας, την Πνοή Αγάπης και την Πρωτοβουλία για το Παιδί.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.