CEVA Logistics: Η επέκταση περνά από την Αφρική

CEVA Logistics: Η επέκταση περνά από την Αφρική

90
CEVA Logistics: Η επέκταση περνά από την Αφρική

Το στρατηγικό σχέδιο επέκτασης της CEVA Logistics σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο επιταχύνεται μέσα από την εξαγορά του Ομίλου ASTI, που έχει έδρα στο Μαρόκο. Η CEVA Logistics και ο Όμιλος ASTI υπήρξαν μακροπρόθεσμοι συνεργάτες πάνω από δύο δεκαετίες, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα ανέπτυξαν μια σειρά διατροπικών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Με την απόκτηση του Ομίλου ΑSTI, η CEVA Logistics, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, σκοπεύει να επεκτείνει το εύρος των εξαγωγικών της δυνατοτήτων, τόσο όσον αφορά τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων-ψυγείων (reefer services) ‒σε συνεργασία με τη μητρική της εταιρεία, τον Όμιλο CMA CGM, που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στη ναυτιλία τακτικών γραμμών και στα Logistics– όσο και τις υπηρεσίες Logistics που προσφέρει στην Καζαμπλάνκα και στην Ελεύθερη Ζώνη της Ταγγέρης.

Επιπροσθέτως, μέσα από αυτή την εξαγορά, η CEVA Logistics επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει την ισχύ της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα, έναν καθετοποιημένο τομέα στον οποίο η εταιρεία αποτελεί ηγέτη της αγοράς.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ASTI είναι πλήρως πιστοποιημένος από τις Αρχές της χώρας, ενώ ήδη αποτελεί έναν από τους δέκα κορυφαίους παίκτες στην αγορά των Logistics του Μαρόκο, με περίπου 100 εργαζομένους στις δύο βάσεις της εταιρείας, που θα προσφέρουν εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορικές υπηρεσίες (εγχώριες και διεθνείς), καθώς και υπηρεσίες Logistics και εκτελωνισμού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.