Η Maersk ενισχύει τις βιώσιμες διατροπικές μεταφορές

Η Maersk ενισχύει τις βιώσιμες διατροπικές μεταφορές

86
Η Maersk ενισχύει τις βιώσιμες διατροπικές μεταφορές

Η Maersk ενισχύει τη βιωσιμότητα πελατών της στη Γερμανία που κάνουν χρήση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών της, διαμορφώνοντας μια νέα διατροπική υπηρεσία μεταφοράς μηδενικών ρύπων CO2, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη στο 85% των ενδοχώριων σιδηροδρομικών υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία στη Γερμανία.

Η περιβαλλοντικά ουδέτερη αυτή υπηρεσία μειώνει τις εκπομπές CO₂ στο μηδέν, ενώ επίσης συνεισφέρει στην εξοικονόμηση περίπου 9.100 τόνων CO₂ ετησίως σε σύγκριση με τα συμβατικά τρένα και περίπου 40.000 τόνων CO₂ σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές.

Τα τρένα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που κινούνται με «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια θα συνδέσουν το λιμάνι της Βρέμης (Bremerhaven) με σημαντικά εγχώρια οικονομικά κέντρα, όπως το Μάνχαϊμ, η Στουτγκάρδη, η Νυρεμβέργη και το Μόναχο.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές της Μaersk στη Γερμανία διεκπεραιώνονται από τη σιδηροδρομική εταιρεία ERS/boxXpress.de, που έχει έδρα στο Αμβούργο και η οποία χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικά τρένα με 100% ανανεώσιμη υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία έχει αναγνωριστεί από την TÜV Nord ως «Πιστοποιημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια».

Σε αυτό το πλαίσιο και παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, η Maersk σημειώνει πρόοδο και παραμένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της για παροχή βιώσιμων πακέτων μεταφοράς. Ως η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία τακτικών γραμμών και Logistics παγκοσμίως, η Maersk συνεχίζει να υποστηρίζει τους πελάτες της με νέες βιώσιμες λύσεις, ούτως ώστε να επιτύχουν και αυτοί με τη σειρά τους τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεών τους.

Φωτό: Ian Taylor/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.