Η Kuehne+Nagel στην υπηρεσία της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου κατά της Covid-19

Η Kuehne+Nagel στην υπηρεσία της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου κατά της Covid-19

108
Η Kuehne+Nagel στην υπηρεσία της εφοδιαστικής αλυσίδας του εμβολίου κατά της Covid-19

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Inc. και η εταιρεία logistics Kuehne+Nagel ανακοίνωσαν στις 7 Ιανουαρίου τη σύναψη συμφωνίας, κατά την οποία η Kuehne+Nagel αναλαμβάνει τη διεθνή διανομή και αποθήκευση του εμβολίου της Moderna κατά του Covid-19. H συμφωνία αυτή έρχεται σε συνέχεια της έγκρισης του εμβολίου της Moderna από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σε αυτό το πλαίσιο, η Kuehne+Nagel θα υποστηρίξει τη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα της Moderna, συνεισφέροντας στην παγκόσμια διανομή των δόσεων του εμβολίου μεταξύ άλλων στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής από τη βάση της εταιρείας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Kuehne+Nagel θα αξιοποιήσει τα παγκόσμια δίκτυα διανομής που διαθέτει για να διανείμει το εμβόλιο μέσω χερσαίων και εναέριων μέσων. Μόνο για την Ευρώπη, η εταιρεία διαθέτει έναν ιδιόκτητο στόλο με πάνω από 200 εξειδικευμένα οχήματα μεταφοράς φαρμακευτικών προϊόντων. Σε όλες τις φάσεις της μεταφοράς και της αποθήκευσης, τα εμβόλια θα διατηρούνται στην απαιτούμενη θερμοκρασία των -20°C, προκειμένου να διασφαλίζεται η ακεραιότητα του προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η θυγατρική εταιρεία της Kuehne+Nagel, QuickSTAT, που εξειδικεύεται στα Logistics φαρμακευτικών προϊόντων, έχει αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού εμβολίων της Moderna, υποστηρίζοντας τις φάσεις ΙΙ και ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Moderna στις ΗΠΑ.

Τέλος, η Kuehne+Nagel έχει επίσης υπογράψει συνεργασίες με Αρχές σε πολλές χώρες, που αφορούν την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου ως το τελευταίο μίλι (last mile distribution), όπως συνέβη στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.