Ενίσχυση του στόλου των shuttle tankers

Ενίσχυση του στόλου των shuttle tankers

281
Ενίσχυση του στόλου των shuttle tankers

Η ΑΕΤ, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ιδιοκτήτες και διαχειριστές δεξαμενόπλοιων, παρέλαβε στις αρχές του έτους το «Eagle Pilar», ένα νεότευκτο shuttle tanker (δεξαμενόπλοιο μεταφοράς πετρελαίου από υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης) το οποίο ναυπηγήθηκε από τη Samsung Heavy Industries (SHI) στη Νότια Κορέα.

Το χωρητικότητας 153.180 dwt Suezmax δεξαμενόπλοιο διαθέτει σύστημα δυναμικής τοποθέτησης δεύτερης γενιάς (DP2) και λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα επιχειρησιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα, πληρώντας τις απαιτήσεις του επιπέδου Tier IIΙ του ΙΜΟ για τις εκπομπές NOx καθώς και τις απαιτήσεις για τις εκπομπές SOx.

Επιπλέον, όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, το «Eagle Pilar» είναι, χάρη στον σχεδιασμό του, περίπου 25-30% πιο αποδοτικό από τα πλοία της κατηγορίας του (DPST) που ναυπηγήθηκαν στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, κάτι που αποδεικνύει πως οι στόχοι της εταιρείας συμβαδίζουν με εκείνους του ΙΜΟ για το 2030 σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το πλοίο διαθέτει ακόμα σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, ηλεκτροκίνητες αντλίες φορτίου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου, προωθητήρες υψηλής ισχύος καθώς και ένα προηγμένο σύστημα αναφοράς θέσης προκειμένου να επιχειρεί σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Φωτό: www.aet-tankers.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.