Το Νηολόγιο του Παναμά στη μάχη ενάντια στα διεθνή οικονομικά εγκλήματα

Το Νηολόγιο του Παναμά στη μάχη ενάντια στα διεθνή οικονομικά εγκλήματα

107
Το Νηολόγιο του Παναμά στη μάχη ενάντια στα διεθνή οικονομικά εγκλήματα

To Νηολόγιο του Παναμά ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμμετοχή του στο Maritime Anti-Corruption Network (MACN), ένα δίκτυο το οποίο περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες εταιρείες του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο και χωρίς διαφθορά επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε το MACN στο όραμά του για την επίτευξη ενός δίκαιου εμπορίου και μιας ναυτιλιακής βιομηχανίας απαλλαγμένης από τη διαφθορά», τόνισε ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής Ναυτιλίας της Ναυτιλιακής Αρχής του Παναμά (AMP), Rafael Cigarruista.

Το Maritime Anti-Corruption Network ιδρύθηκε το 2011 από μια μικρή ομάδα εταιρειών του ναυτιλιακού κλάδου, με σκοπό την εξάλειψη κάθε είδους διαφθοράς στον κλάδο. Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό πάνω από 130 εταιρείες, με κοινό στόχο την επαγρύπνηση και τον περιορισμό των αιτιών ενίσχυσης της διαφθοράς στη ναυτιλία.

Η Cecilia Müller Torbrand, εκτελεστική διευθύντρια του MACN, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συμμετοχής του Νηολογίου του Παναμά στο δίκτυο, σημειώνοντας ότι τα νηολόγια διαδραματίζουν τον σημαντικό ρόλο να θέτουν κανονισμούς στη ναυτιλιακή βιομηχανία και να υποστηρίζουν τους ναυτικούς σε περιπτώσεις παράνομων claims. «Προσβλέπουμε στην πολύτιμη υποστήριξη του Νηολογίου του Παναμά στη μάχη ενάντια στη διαφθορά στη ναυτιλία», κατέληξε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.