Το LPG κερδίζει πόντους ως ναυτιλιακό καύσιμο

Το LPG κερδίζει πόντους ως ναυτιλιακό καύσιμο

177
Το LPG κερδίζει πόντους ως ναυτιλιακό καύσιμο

Ο όμιλος Wärtsilä, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να καταστήσει το υγραέριο (LPG) ένα βιώσιμο ναυτιλιακό καύσιμο, έλαβε μία επιπλέον παραγγελία για την εγκατάσταση συστημάτων παροχής καυσίμου LPG (LFSS) σε τρία πλοία κατηγορίας VLGC της BW LPG.

Η BW LPG, η μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρεία πλοίων μεταφοράς LPG, είχε προηγουμένως παραγγείλει στη Wärtsilä τέσσερα συστήματα LFSS το 2018 και οκτώ επιπλέον συστήματα τον Φεβρουάριο του 2020, κάτι που αντικατοπτρίζει την ικανοποίηση της εταιρείας για τη συγκεκριμένη τεχνολογία που παρέχει η Wärtsilä.

Η αρχική παραγγελία έγινε μετά την επιτυχή δοκιμή του συστήματος LFSS της Wärtsilä το 2018 σε έναν δίχρονο κινητήρα που λειτουργούσε με καύσιμο LPG και που αποτέλεσε την πρώτη παγκοσμίως δοκιμή τέτοιου τύπου. Για την απαιτούμενη μετασκευή, η Wärtsilä έχει αναλάβει όχι μόνο την εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος αλλά και τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στα σχέδια του πλοίου.

Η εγκατάσταση των τελευταίων τριών συστημάτων στα πλοία της BW LPG είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2021 ή τις αρχές του 2022.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.