Π. Γεωργιόπουλος- Λ. Βροντίσσης: Νέα εξαγορά ναυτιλιακής εταιρείας 

Π. Γεωργιόπουλος- Λ. Βροντίσσης: Νέα εξαγορά ναυτιλιακής εταιρείας 

2005
Π. Γεωργιόπουλος- Λ. Βροντίσσης: Νέα εξαγορά ναυτιλιακής εταιρείας 

Η επενδυτική εταιρεία United Overseas Group (UOG) αναμένεται να εξαγοράσει την United Arab Chemical Carriers (UACC) με έδρα το Ντουμπάι, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Η συμφωνία εκκρεμεί κανονιστικών και ρυθμιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να οριστικοποιηθεί το α’ τρίμηνο του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής της UOG είναι οι Πήτερ Γεωργιόπουλος και Λεωνίδας Βροντίσσης.

Η πώληση της UACC, της οποίας μέτοχοι αποτελούν τα κρατικά επενδυτικά funds του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, πάγωσε το 2017 μετά από διπλωματικές διενέξεις των χωρών του Κόλπου, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters. Bέβαια, το γεγονός ότι προ ολίγων ημερών το Ριάντ ήρε το εμπάργκο στη Ντόχα διαφαίνεται ότι άνοιξε τον δρόμο για την πώληση της UACC.

H UACC είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία 20 πλοίων. Τα τελευταία χρόνια η UOG έχει προβεί σε σωρεία συμφωνιών στον ναυτιλιακό κλάδο.

Σε επικοινωνία των Ναυτικών Χρονικών με τον κ. Βροντίσση, ο ίδιος ανέφερε ότι η εν λόγω επιχειρηματική κίνηση έλαβε χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς είναι ένα καλό σημείο για την είσοδο του ναυτιλιακού κύκλου. Ο κ. Βροντίσσης έκανε λόγο επίσης για έναν ελκυστικό στόλο της UACC.

Φωτό: www.uacc.ae

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.