Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Νέα μέτρα υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας

Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Νέα μέτρα υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας

908
Λιμενική Αρχή Σιγκαπούρης: Νέα μέτρα υπό τον φόβο εξάπλωσης της πανδημίας

Σε νέες αυστηρότερες διαδικασίες ανίχνευσης του κορονοϊού στο προσωπικό ξηράς που επισκέπτεται πλοία προχωρά η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) για το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 8 Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή δύο πρόσφατα κρούσματα κορονοϊού, στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2020, η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης, το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης και το Singapore Economic Development Board (EDB) αποφάσισαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην ξηρά που θα επιβιβαστούν σε πλοία θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Η εν λόγω απόφαση αφορά πάνω από 20.000 εργαζομένους. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της MPA, όσοι δεν υποβάλλονται σε τεστ δεν θα μπορούν να επιβιβαστούν στα πλοία για την εκτέλεση των εργασιών τους.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι σε τεστ θα υποβληθούν όσοι εργαζόμενοι επιβιβάστηκαν σε πλοία και ήρθαν σε επαφή με τα δύο θετικά κρούσματα.

Σημειώνεται επίσης ότι όλες οι αρμόδιες τοπικές αρχές διενεργούν έρευνα για το ενδεχόμενο να παραβιάστηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

«Η Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης, το Υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης και το Singapore Economic Development Board (EDB) δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση απέναντι σε εταιρείες και ιδιώτες, η συμπεριφορά των οποίων δεν ευθυγραμμίζεται με τα μέτρα ασφάλειας ενάντια στον Covid-19», αναφέρει η MPA στην ανακοίνωσή της.

Φωτό: Ingo Joseph/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.