Η μεγαλύτερη επένδυση της DP World στην Αφρική

Η μεγαλύτερη επένδυση της DP World στην Αφρική

183
Η μεγαλύτερη επένδυση της DP World στην Αφρική

Η DP World, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης λιμένων, υπέγραψε συμφωνίες με την κυβέρνηση της Σενεγάλης για την ανάπτυξη ενός λιμένα βαθέων υδάτων στο Ndayane, αξίας $1,127 δισ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η εν λόγω επένδυση θα αποτελεί τη μεγαλύτερη της DP World στην Αφρική.

H DP World Dakar, joint venture μεταξύ της DP World και της Port Authority of Dakar (PAD), θα χρηματοδοτήσει, θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει χερσαίες και θαλάσσιες υποδομές για το νέο λιμάνι.

Η συμφωνία για την κατασκευή του λιμανιού προήλθε μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις του Σενεγαλέζου προέδρου Macky Sall και του προέδρου της DP World, σουλτάνου Ahmed Bin Sulayem, και εντάσσεται στα ήδη υπάρχοντα πλάνα της DP World για την ανάπτυξη και τη διαχείριση ενός τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Dakar, πρωτεύουσας της Σενεγάλης και σημαντικότατου επιχειρηματικού κέντρου στη δυτική Αφρική.

Φωτό: Bernd Dittrich/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.