Οι συνδυασμένες μεταφορές, το νέο στοίχημα της Κένυας

Οι συνδυασμένες μεταφορές, το νέο στοίχημα της Κένυας

112
Οι συνδυασμένες μεταφορές, το νέο στοίχημα της Κένυας

H Κένυα εγκαινίασε πρόσφατα τη μήκους 1,2 χλμ. πλωτή γέφυρα σε όλο το μήκος του Καναλιού Likoni, η οποία θα χρησιμεύσει ως πύλη εισόδου και για το λιμάνι της Μομπάσα. Προσώρας, πορθμεία χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών και οχημάτων σε όλο το μήκος του Καναλιού, ωστόσο λόγω της αυξημένης ζήτησης, καθώς ο πληθυσμός της πόλης αυξάνεται, οι επιλογές της εν λόγω σύνδεσης είναι περιορισμένες.

Μάλιστα εκτιμάται ότι περίπου 300.000 κάτοικοι και 6.000 οχήματα διέρχονται από το Κανάλι Likoni καθημερινά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής. Η νέα πλωτή γέφυρα εκτιμάται ότι θα μειώσει την πίεση στο Κανάλι, ενώ αναμένεται να «κάνει ντεμπούτο» την 1η Ιανουαρίου 2021. Το κόστος ανέρχεται σε $17 εκατ. και κατασκευάστηκε από την China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Τη διαχείριση της πλωτής γέφυρας θα αναλάβει η Kenya Ports Authority. Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο θα χρησιμεύει εν μέσω πανδημίας για την επίτευξη της κοινωνικής αποστασιοποίησης στο Κανάλι Likoni, όπου συχνά παρατηρείται συγχρωτισμός επιβατών.

Φωτό: Daniel Irungu/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.