Η Ινδονησία εγκαινίασε ένα νέο, στρατηγικής σημασίας, λιμάνι

Η Ινδονησία εγκαινίασε ένα νέο, στρατηγικής σημασίας, λιμάνι

202
Η Ινδονησία εγκαινίασε ένα νέο, στρατηγικής σημασίας, λιμάνι

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo εγκαινίασε πρόσφατα το λιμάνι Patimban, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Subang, 90 μίλια μακριά από την Τζακάρτα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ινδονήσιος πρόεδρος, το νέο λιμάνι θα κατέχει στρατηγικής σημασίας ρόλο για την τόνωση της οικονομίας της χώρας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία και κατέγραψε ύφεση το γ΄ τρίμηνο μετά από 22 χρόνια. Η επένδυση για το νέο λιμάνι ανέρχεται στα $3,07 δισ. και, σύμφωνα με τοπικά μέσα, σε αυτή συμμετέχουν και ιαπωνικά κεφάλαια. Το Patimban αναμένεται να αποσυμπιέσει το λιμάνι του Tanjung Priok, στο οποίο συχνά καταγράφονται συμφορήσεις πλοίων και καθυστερήσεις.

«Εν μέσω πανδημίας, ένα από τα πλέον στρατηγικά projects της χώρας έχει ολοκληρωθεί», ανέφερε ο Joko Widodo, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι, με τη στρατηγική του θέση, το Patimban θα αποτελέσει κλειδί για τη σύνδεση τριών κλάδων: της βιομηχανίας, της γεωργίας και των εξαγωγών».

Στόχος της ινδονησιακής κυβέρνησης, με την ολοκλήρωση του νέου λιμένα, είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των εξαγωγών της χώρας, ιδιαίτερα αυτοκινήτων.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Ινδονήσιος υπουργός Μεταφορών, Budi Karya Sumadi, επιβεβαίωσε ότι οι πρώτες εξαγωγές από το Patimban θα περιλαμβάνουν 140 αυτοκίνητα των Toyota και Daihatsu προς το Μπρουνέι.

Φωτό: Yonhap/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.