Πληθώρα νέων παραγγελιών για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Πληθώρα νέων παραγγελιών για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

514
Πληθώρα νέων παραγγελιών για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Σωρεία παραγγελιών συνολικής αξίας $2,2 δισ. έχουν εξασφαλίσει τις τελευταίες εβδομάδες τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE).

Σύμφωνα με νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, η τελευταία παραγγελία περιλαμβάνει τέσσερα containerships μεταφορικής ικανότητας 13.200 ΤΕUs έκαστο για λογαριασμό ευρωπαϊκής πλοιοκτήτριας εταιρείας, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύφθηκε. Το deal ανέρχεται σε αξία στα $409 εκατ.

Παράλληλα, ευρωπαϊκές εταιρείες προέβησαν στην παραγγελία δύο LNG carriers, χωρητικότητας 40.000 κ.μ., και ενός product carrier.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της KSOE ανέφερε ότι είναι πιθανό τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία να εξασφαλίσουν επιπλέον παραγγελίες έως το τέλος του έτους. Ο ίδιος ανέφερε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της θέσης της ΚSOE στην παγκόσμια αγορά, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, που αντανακλούν την παγκόσμια τάση.

Φωτό: Ishant Mishra/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.