Ναυτιλία: Tο νέο στοίχημα της Αλγερίας

Ναυτιλία: Tο νέο στοίχημα της Αλγερίας

156
Ναυτιλία: Tο νέο στοίχημα της Αλγερίας

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού εμφανίζεται η Αλγερία όχι μόνο ως προς τις λιμενικές υποδομές αλλά και όσον αφορά τη διείσδυσή της ως απόλυτου πρωταγωνιστή στον μεταφορικό χάρτη της βόρειας και δυτικής Αφρικής.

Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των λιμένων, ο υπουργός Μεταφορών της Αλγερίας αναγνώρισε πρόσφατα σε τοπικά ΜΜΕ ότι οι υπάρχουσες διοικήσεις «εξακολουθούν να αποτυγχάνουν στο έργο τους» λόγω των ξεπερασμένων υποδομών στους λιμένες της χώρας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την άμεση ανάγκη για την αγορά και τη λειτουργία σύγχρονου εξοπλισμού στους κεντρικούς λιμένες της χώρας, προσαρμοσμένου στις νέες ανάγκες της αγοράς, για τη δημιουργία πρόσθετων αποθηκευτικών χώρων και τερματικών σταθμών για την υποδοχή εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών ως προς την ασφαλή και άμεση μεταφορά φορτίων για τις ναυτιλιακές εταιρείες, τους ναυλωτές αλλά και τις μεταφορικές εταιρείες.

Ο υπουργός επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης στο Αλγέρι να επενδύσει με άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις τόσο στην αγορά bulk carriers για την εξυπηρέτηση των εθνικών αναγκών αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας νέας εταιρείας, σε συνεργασία με εθνικούς φορείς, που θα εκσυγχρονίσει τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, η οποία παρακμάζει. Παράλληλα, η παραλαβή ενός νέου επιβατηγού πλοίου για την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία, μεταφορικής ικανότητας 1.800 επιβατών, προγραμματίζεται για τον επόμενο Ιανουάριο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης στο Αλγέρι είναι η δημιουργία του νέου μεγάλου λιμένα της χώρας, στο Cherchell, σημαντικό επίνειο της πρωτεύουσας. Υπουργοί της κυβέρνησης περιγράφουν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τον νέο λιμένα ως «έργο του αιώνα», υπό την έννοια ότι θα ωφελήσει την «Αλγερία, τις αφρικανικές χώρες και τις γειτονικές χώρες», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά σε τοπικά ΜΜΕ. Το νέο λιμάνι θα εξυπηρετεί περίπου 6,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια και θα δημιουργηθεί ως κέντρο συνδυασμένων μεταφορών και Logistics στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτό: TrainLearnGrow/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.