Ζάχαρη: H Ινδία καλοβλέπει τις διεθνείς αγορές

Ζάχαρη: H Ινδία καλοβλέπει τις διεθνείς αγορές

98
Ζάχαρη: H Ινδία καλοβλέπει τις διεθνείς αγορές

Η ινδική κυβέρνηση ενέκρινε πρόσφατα επιδοτήσεις ύψους $475 εκατ. για την ενίσχυση των εξαγωγών ζάχαρης το οικονομικό έτος 2020/2021, καθώς εκτιμάται ότι η παραγωγή από τα εγχώρια εργοστάσια θα παρουσιαστεί αυξημένη.

Ο υπουργός Πληροφοριών και Ραδιοτηλεόρασης, Prakash Javadekar, τόνισε σε ινδικά μέσα ότι η εγχώρια βιομηχανία ζάχαρης είναι σε κρίση, λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς τα τελευταία ένα με δύο χρόνια.

Οι εν λόγω επιδοτήσεις προορίζονται για την κάλυψη δαπανών των γεωργών, που σχετίζονται με κόστη επεξεργασίας, μεταφοράς και αποθήκευσης.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τροφίμων της Ινδίας, Sudhanshu Pandey, ανέφερε ότι η χώρα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τις πωλήσεις της στις διεθνείς αγορές, εξ ου και η επέκταση των επιδοτήσεων στις εξαγωγές ζάχαρης. «Η παραγωγή της Ταϊλάνδης αναμένεται μειωμένη φέτος, ενώ αυτή της Βραζιλίας θα αρχίσει να αυξάνεται από τον Απρίλιο του 2021. Συνεπώς, από τώρα έως και τον Απρίλιο υπάρχουν καλές εξαγωγικές ευκαιρίες για την Ινδία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Pandey.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.