Μπανγκλαντές: «Στον πάγο» ο εκσυγχρονισμός των διαλυτηρίων πλοίων

Μπανγκλαντές: «Στον πάγο» ο εκσυγχρονισμός των διαλυτηρίων πλοίων

150
Μπανγκλαντές: «Στον πάγο» ο εκσυγχρονισμός των διαλυτηρίων πλοίων

H πανδημία του κορονοϊού, πέραν όλων των άλλων, ήρθε να επιβραδύνει και την εφαρμογή του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών στα διαλυτήρια και τις μονάδες ανακύκλωσης πλοίων του Μπανγκλαντές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιωματούχοι, μετά από πρόσφατα ατυχή γεγονότα.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα πολλές γιάρδες ανακύκλωσης πλοίων να αναστείλουν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι όποιες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από διεθνείς και εθνικές νομοθεσίες για τον εκσυγχρονισμό στις εγκαταστάσεις τους να μην προχωρούν.

«Πολλές γιάρδες αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω του Covid για μερικούς μήνες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες», σχολίασε στο Reuters κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ντάκα, χωρίς να κατονομαστεί.

Η πλειονότητα των πλοίων στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους οδηγούνται σε διαλυτήρια της Νότιας Ασίας (Πακιστάν, Ινδία, Μπανγκλαντές), των οποίων οι προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζομένους και το περιβάλλον είναι στο στόχαστρο της Κομισιόν αλλά και πολλών ΜΚΟ της Δύσης.

To Μπανγκλαντές έχει θέσει ως καταληκτικό έτος το 2023 προκειμένου και τα 70 σε ενεργεία διαλυτήριά του να εφαρμόσουν τις σχετικές ρυθμίσεις ασφάλειας, πριν τελικά επικυρώσει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ.

Φωτό:Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.