Έκρηξη και πυρκαγιά σε product tanker στη Σαουδική Αραβία

    1774
    Έκρηξη και πυρκαγιά σε product tanker στη Σαουδική Αραβία
    Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia ανακοίνωσε σήμερα ότι σε ένα από τα product tankers της, το BW Rhine, σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά την ώρα που εκφόρτωνε στο λιμάνι Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

    Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι στο BW Rhine σημειώθηκε έκρηξη από «εξωτερικό παράγοντα» την ώρα που εκφόρτωνε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, περίπου στις 00:40 τοπική ώρα στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα  να ξεσπάσει πυρκαγιά στο πλοίο.

    Το πλήρωμα του πλοίου κατέσβησε την πυρκαγιά, ενώ δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί, πρόσθεσε η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε κάποια μέρη του κύτους.

    «Είναι πιθανό πετρέλαιο να διέρρευσε από το πλοίο, όμως αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα όργανα αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι το επίπεδο του πετρελαίου στο πλοίο είναι ίδιο με πριν το συμβάν», σημείωσε η Hafnia.

    Το BW Rhine ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia. Πρόκειται για ένα product tanker με σημαία Σιγκαπούρης, χωρητικότητας 60.000-80.000 τόνων.

    Το πλοίο είχε φορτώσει περίπου 60.000 τόνους βενζίνης από το λιμάνι Γιανμπού στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.