Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

467
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Νέα Νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη

Σε λίγα χρόνια η Κομοτηνή, η Σπάρτη και η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσουν νέα νοσοκομεία με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της πρόσβασης των κατοίκων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, φιλοδοξούν να αποτελέσουν πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους –ενήλικες και παιδιά– των περιοχών αυτών.

Τα έργα που φέρουν την υπογραφή του διεθνούς φήμη αρχιτέκτονα Renzo Piano, και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τελική ημερομηνία παράδοσης το 2025, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στον περιβάλλοντα χώρο και την εφαρμογή ενός θεραπευτικού κέντρου στα πρότυπα της φιλοσοφίας των «Ασκληπιείων».

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια.

Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Φωτό: ΙΣΝ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.