Μεταφορά νέων εμβολίων: Η πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού

Μεταφορά νέων εμβολίων: Η πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού

161
Μεταφορά νέων εμβολίων: Η πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) περίπου 100 υποψήφια εμβόλια ενάντια στον Covid-19 είναι υπό ανάπτυξη, με μερικά εξ αυτών να βρίσκονται στην φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την ανάγκη μεταφορά μέσω των δικτύων συνδυασμένων μεταφορών και αποθήκευσης περίπου 10 δισ. δόσεων του εμβολίου τα επόμενα ένα με δύο χρόνια. Σύμφωνα με την International Union of Marine Insurance (IUMI), πρόκειται για μια παγκόσμια πρόκληση για τα δίκτυα logistics. Στο πλαίσιο αυτό, η IUMI ετοίμασε έναν οδηγό για τους πιθανώς δυσκολίες και αντιξοότητες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι αλυσίδες εφοδιασμού στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την διανομή των εμβολίων ανά τον κόσμο.

Για την ανάπτυξη του οδηγού συνεργάστηκαν οι παρακάτω επιτροπές της ΙUMI: Cargo, Loss Prevention, and Legal & Liability καθώς και γραμματείες ενώσεων μελών της ΙUMI. Oι τρεις βασικές θεματικές ενότητες του νέου οδηγού είναι οι εξής:

-Η διατήρηση σωστής θερμοκρασίας για τα εμβόλια σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα

– Ο κίνδυνος κλοπής των εμβολίων, δεδομένου του υψηλού κόστους τους

– Ο κίνδυνος ελλιπούς δυναμικότητας/ χωρητικότητας ως προς την αποθήκευση και μεταφορά στις αλυσίδες εφοδιασμού

Τον νέο οδηγό μπορείτε να βρείτε εδώ 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.