Wallem Group: Υπηρεσίες cloud διευκολύνουν την εκπαίδευση των ναυτικών

Wallem Group: Υπηρεσίες cloud διευκολύνουν την εκπαίδευση των ναυτικών

107
Wallem Group: Υπηρεσίες cloud διευκολύνουν την εκπαίδευση των ναυτικών

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, ο όμιλος Wallem, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε την υιοθέτηση προσομοιώσεων για την εκπαίδευση των ναυτικών του, οι οποίες θα βασίζονται στις προηγμένες υπηρεσίες νέφους (cloud-based) της εταιρείας ARI Simulation.

Σύμφωνα με τη Wallem, με τις συγκεκριμένες τεχνολογίες η εκπαίδευση στους 7.000 ναυτικούς της θα παρέχεται με πιο εύκολο και ευέλικτο τρόπο. Η δομή των υπηρεσιών νέφους θα προσφέρει ένα ενιαίο πλαίσιο προσομοιώσεων και θα παρέχεται μεγάλο εύρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα ναυσιπλοΐας, λειτουργίας, χειρισμού μηχανολογικών συστημάτων καθώς και διαχείρισης υγρών φορτίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, οι προσομοιωτές και οι βοηθητικές τεχνολογίες της εταιρείας ARI Simulation θα εξασφαλίσουν την υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι ναυτικοί, ανεξαρτήτως των περιοριστικών συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα βασίζεται σε δύο παράγοντες: την τεχνολογική πρόοδο σε συνδυασμό με τις συνεχώς αναπτυσσόμενες απαιτήσεις σε ζητήματα ναυτικής ασφάλειας, που οδηγούν σε συνεχή αναθεώρηση-βελτιστοποίηση των ναυτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Φωτό: Ali Haider/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.