Στα σκαριά η κατασκευή πλοίου παράκτιας υποστήριξης προηγμένης σχεδίασης

Στα σκαριά η κατασκευή πλοίου παράκτιας υποστήριξης προηγμένης σχεδίασης

232
Στα σκαριά η κατασκευή πλοίου παράκτιας υποστήριξης προηγμένης σχεδίασης

Η ολλανδική εταιρεία ναυπήγησης Damen Shipyards Group ήλθε σε συμφωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία HST Marine, η οποία διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο πλοία μεταφοράς πληρωμάτων (CTV), για την κατασκευή του πρώτου πλοίου παράκτιας υποστήριξης, σχεδίασης Multi Cat 2309.

Η HST Marine θα δρομολογήσει το νέο της πλοίο προς υποστήριξη πλήθους δραστηριοτήτων ανά την υφήλιο, όπως: παράκτιες ρυμουλκήσεις, συντήρηση θαλάσσιων σημαντήρων, υποστήριξη παράκτιων εργοστασιακών μονάδων, διαδικασίες επιθεώρησης και δοκιμές ναυτικού εξοπλισμού.

Το εν λόγω πλοίο θα εξοπλιστεί με κύριες μηχανές Volvo Penta, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η βελτιωμένη απόδοση και οι περιορισμένες ποσότητες εκπεμπόμενων ρύπων κατά τη λειτουργία τους, με στόχο τη μελλοντική συμμόρφωση με τα προβλεπόμενα όρια του IMO Tier III.

Επίσης σημαντικό στοιχείο στη νέα σχεδίαση Multi Cat 2309 αποτελεί η αναβάθμιση της πρωραίας έλικας πηδαλιουχίας, η οποία θα βελτιώσει τις ελικτικές ικανότητες του πλοίου. Επιπλέον, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του CTV έχει ζητήσει την εγκατάσταση δύο συστημάτων ρυμούλκησης επί του πλοίου καθώς και ενός γερανού ανυψωτικής ικανότητας 25,1 τόνων και 8,1 τόνων σε εμβέλεια 5,79 μ. και 14,09 μ. αντίστοιχα, προς εξυπηρέτηση όλων των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων τις οποίες θα εκτελεί.

Η παράδοση του πρώτου Multi Cat 2309 για λογαριασμό της HST Marine αναμένεται προς τα τέλη του 2021.

Φωτό: www.damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.