Κρουαζιέρα: Και νέος τερματικός στο Σαουθάμπτον

Κρουαζιέρα: Και νέος τερματικός στο Σαουθάμπτον

73
Κρουαζιέρα: Και νέος τερματικός στο Σαουθάμπτον

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έχει πλήξει την κρουαζιέρα, οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων Associated British Ports (ΑΒP) ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός ακόμα- πέμπτου κατά σειρά- τερματικού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Σαουθάμπτον, με στόχο να εγκαινιαστεί τη θερινή περίοδο του 2021.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επένδυση θα ξεπεράσει τις £55 εκατ. και μακροπρόθεσμα θα ενισχύσει τη θέση του λιμανιού του Σαουθάμπτον ως κύριου λιμανιού επιβίβασης για κρουαζιέρες.

Σε συνεργασία με τις MSC Cruises και Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., ο νέος τερματικός στο λιμάνι του Σαουθάμπτον θα υποστηρίξει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία, καλωσορίζοντας τη νέα γενιά κρουαζιερόπλοιων σε όρους μεγέθους, χωρητικότητας και διαθέσιμων τεχνολογιών.

Το έργο θα λάβει επιχορήγηση £8 εκατ. από το κυβερνητικό Getting Building Fund.

Φωτό: Diego Torres/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.