Στερεά χύδην φορτία: Κίνδυνοι και πρόληψη ατυχημάτων

Στερεά χύδην φορτία: Κίνδυνοι και πρόληψη ατυχημάτων

256

Η BIMCO επισημαίνει τους σημαντικούς κινδύνους που ενδέχεται να εμπεριέχει η διαδικασία διαχείρισης συγκεκριμένων στερεών χύδην φορτίων, στους σπουδαιότερους εκ των οποίων συγκαταλέγεται η εξάντληση του οξυγόνου σε χώρους φορτίου καθώς και στους υπόλοιπους χώρους του πλοίου με τους οποίους συνδέονται.

Πρόσφατα, η BIMCO δημοσίευσε οδηγίες για την ασφαλή διαχείριση φορτίων όπως βωξίτη, σπογγοσιδήρου, σιδηρομεταλλευμάτων, μεταλλευμάτων νικελίου, κελυφών φοινικοπυρήνων, μεταλλικής άμμου καθώς και DDGS (Distillers Dried Grains with Solubles) φορτίων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στην εις βάθος κατανόηση της επικίνδυνης φύσης των συγκεκριμένων φορτίων, καθώς και των μεθόδων πρόληψης και αποφυγής συσχετιζόμενων περιστατικών. Απώτερος στόχος είναι η ασφαλής μεταφορά των φορτίων, κατά τη διάρκεια της οποίας υφίσταται πλήρης συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Κώδικα Στερεών Χύδην Φορτίων (IMSBC), αναφέρει η BIMCO.

Φωτό: Steffen Zahn/Pxhere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.