Νέες φρεγάτες F-110 στο Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό

Νέες φρεγάτες F-110 στο Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό

1064
Νέες φρεγάτες F-110 στο Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό

Στο ναυπηγείο Navantia της Ισπανίας κατασκευάζονται οι πέντε νέες φρεγάτες F-110 του Ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού. Η σχεδίαση των συγκεκριμένων υπερσύγχρονων φρεγατών στην ουσία βασίζεται στην εξέλιξη των φρεγατών F-100, οι οποίες κατασκευάζονταν στο ίδιο ναυπηγείο.

Οι φρεγάτες εξοπλίζονται με εξελιγμένα συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου (ASW). Επίσης, σε κάθε φρεγάτα θα εγκατασταθούν διπλά συστήματα πρόωσης με έλικες μεταβλητού βήματος (CPP). Τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα πρόωσης είναι ειδικά σχεδιασμένα με στόχο τη διατήρηση του θορύβου και των κραδασμών σε ελάχιστα επίπεδα κατά τη λειτουργία τους.

Η εταιρεία Kongsberg Maritime, η οποία κατασκευάζει τα εν λόγω συστήματα πρόωσης, ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνιών συνολικής αξίας 200 εκατ. NOK, που αφορούν αποκλειστικά παραγγελίες των συγκεκριμένων συστημάτων πρόωσης. Ο πρόεδρος της εταιρείας, Egil Haugsdal, δήλωσε ικανοποιημένος όσον αφορά τη νέα συνεργασία της Kongsberg με το ναυπηγείο και αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας ως ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστών ναυτικών συστημάτων πρόωσης.

Φωτό: www.kongsberg.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.