Ελληνικός προϋπολογισμός: Το ταμειακό έλλειμμα

Ελληνικός προϋπολογισμός: Το ταμειακό έλλειμμα

72
Ελληνικός προϋπολογισμός: Το ταμειακό έλλειμμα

Eλλειμμα 14,9 δισ. ευρώ εμφάνισε σε ταμειακή βάση ο Προϋπολογισμός στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου έναντι πλεονάσματος 101 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τα οποία διαμορφώθηκαν σε 34,604 δισ. ευρώ, από 40.495 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 47,646 δισ. ευρώ, από 41.543 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019.

Σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης ο Προυπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα 9 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 5,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Οι εξελίξεις στον Προυπολογισμό αποδίδονται στα έκτακτα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία. Ετσι μόνον τον Οκτώβριο οι δαπάνες του Τακτικού Προυπολογισμού διπλασιάστηκαν σχεδόν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 υπερβαίνοντας τα 6,3 δισ. ευρώ έναντι 3,6 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Συμέλα Παντζαρτζή/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.