Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτοβουλιών συνέχεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτοβουλιών συνέχεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

161
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτοβουλιών συνέχεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ενώ η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, προκαλώντας όλο και βαθύτερες επιπτώσεις στη ζωή και καθημερινότητα ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοινώνει έναν νέο κύκλο δωρεών, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων. Ο νέος κύκλος, πέμπτος κατά σειρά, περιλαμβάνει 26 δωρεές, συνολικού ύψους $9,8 εκατομμυρίων, αυξάνοντας το συνολικό ποσό των δωρεών που έχουν διατεθεί, μέχρι σήμερα, στα $81,9 εκατομμύρια. Με τις νέες δωρεές, το ΙΣΝ προσβλέπει να συνδράμει το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών προκειμένου να αντιμετωπίσουν καίριες ανάγκες, όπως τη διασφάλιση σίτισης και την παροχή στέγασης, καθώς και την ενίσχυση υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο του νέου κύκλου δωρεών, το ΙΣΝ συνεχίζει τη στήριξή του σε μια σειρά από οργανισμούς, που είχε υποστηρίξει και σε προηγούμενους κύκλους της Πρωτοβουλίας, με σκοπό να εξακολουθήσουν απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο τους, δεδομένων των αυξανόμενων αναγκών και προκλήσεων.

«Παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις σχετικά με την παραγωγή αποτελεσματικών εμβολίων γεννούν ελπίδα και προσδοκίες για το νέο έτος, η πανδημία εξακολουθεί να επεκτείνεται δυναμικά, διογκώνοντας τις ανάγκες και προβλήματα που έχει προκαλέσει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Εν όψει των συνεχιζόμενων και αυξανόμενων προκλήσεων, ανανεώνουμε την υποστήριξή μας σε ορισμένους οργανισμούς, οι οποίοι περιλαμβάνονται και σε προηγούμενους κύκλους της Πρωτοβουλίας, προκειμένου να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους και, παράλληλα, υποστηρίζουμε με δωρεές μας νέους οργανισμούς. Αντλούμε ιδιαίτερη έμπνευση από την επιμονή των εν λόγω οργανισμών, οι οποίοι καταφέρνουν, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και τους ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας προσφέρουν να συνεργαζόμαστε και να συνεισφέρουμε σε αυτήν τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια».

Καθένας από τους οργανισμούς που υποστηρίζει το ΙΣΝ, είτε πρόκειται για νέα είτε για επαναλαμβανόμενη δωρεά, έχει αποδείξει έμπρακτα την αποτελεσματικότητά του ως προς τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση της παρεχόμενης οικονομικής στήριξης, διασφαλίζοντας άμεσο και ουσιαστικό αντίκτυπο. Ο οργανισμός Robin Hood, με αποστολή την αντιμετώπιση της φτώχιας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους οργανισμούς που υποστηρίζονται εκ νέου από το ΙΣΝ, συνεχίζει να παρέχει άμεση, έκτακτη βοήθεια στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στη Νέα Υόρκη, μέσω του COVID-19 Relief Fund. Ο οργανισμός Rethink Food, που λαμβάνει για πρώτη φορά σημαντικής κλίμακας υποστήριξη από το ΙΣΝ, έχει ως αποστολή να προσφέρει γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, φροντίζοντας, παράλληλα, για τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων μικρής κλίμακας. To Rethink Food λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε τοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τροφή σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και σε εστιατόρια που είναι διαθέσιμα να ετοιμάσουν γεύματα, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που απασχολούν.

Πηγή: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.