Ο Καναδάς στο πλευρό των ναυτικών του

Ο Καναδάς στο πλευρό των ναυτικών του

213
Ο Καναδάς στο πλευρό των ναυτικών του

Την έμπρακτη στήριξή τους στο σπουδαίο έργο των ναυτικών εξέφρασαν πρόσφατα οι αρχές του Καναδά.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών του Καναδά, αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο των ναυτικών για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων ανακοίνωσε, σε συνεργασία με την εγχώρια ναυτιλιακή κοινότητα, τη δημιουργία του National Seafarers’ Welfare Board.

Ως μέρος της δέσμευσης του Καναδά στη Maritime Labour Convention του ΙLO, το National Seafarers’ Welfare Board θα λειτουργεί ως φόρουμ για την ενίσχυση της ευημερίας των ναυτικών της χώρας. Παράλληλα θα προωθεί την πρόσβαση των εργαζομένων στη ναυτιλία σε ιατρικές, πολιτισμικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες, ενώ θα συμβουλεύει και την κυβέρνηση σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, όπως οι αλλαγές πληρωμάτων.

Εκπρόσωποι πλοιοκτητών, διαχειριστών, ναυτεργατικών σωματείων και λιμανιών θα συμμετέχουν στο National Seafarers’ Welfare Board. Η Debbie Murray της Association of Canadian Port Authorities θα είναι η πρώτη πρόεδρός του.

Φωτό: Adam Warzawa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.