Κίνα: Αναστολή της εισαγωγής προϊόντων διατροφής

Κίνα: Αναστολή της εισαγωγής προϊόντων διατροφής

149
Κίνα: Αναστολή της εισαγωγής προϊόντων διατροφής

Τα κινεζικά τελωνεία ανέστειλαν την εισαγωγή προϊόντων διατροφής ψυχρής αλυσίδας (συντήρηση προϊόντων σε χαμηλή θερμοκρασία) από 99 βιομηχανίες προϊόντων διατροφής σε 20 χώρες, για τις οποίες έχουν αναφερθεί ομαδικά κρούσματα μόλυνσης, μεταξύ των εργαζομένων από την COVID-19.

Η αναστολή των εισαγωγών έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων πρόληψης για την αποτροπή εισαγόμενων περιστατικών μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, μέσω της εισαγωγής προϊόντων που συντηρούνται με τη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Κίνας (GAC).

Μεταξύ των ξένων εταιριών, οι 82 ανέστειλαν οικειοθελώς τις εξαγωγές τους στην Κϊνα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με την GAC.

Οι προσπάθειες έχουν επιταχυνθεί για την ενίσχυση της επιτήρησης των κινδύνων εξάπλωσης της COVID-19, από την εισαγωγή προϊόντων διατροφής που συντηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες, με την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών τεστ εντοπισμού νουκλεϊκού οξέος.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, είχαν πραγματοποιηθεί 873.475 τεστ δειγμάτων, ενώ είχαν εντοπιστεί 13 θετικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.