Ο τουρισμός, το αντίδοτο του Ριάντ στην κρίση

Ο τουρισμός, το αντίδοτο του Ριάντ στην κρίση

137
Ο τουρισμός, το αντίδοτο του Ριάντ στην κρίση

Η εταιρεία Red Sea Development Co. της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται κοντά στο να λάβει δάνειο ύψους 3,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ από πέντε κρατικές τράπεζες έως το τέλος του έτους ενός mega project  που αφορά την τουριστική αξιοποίηση μιας τεράστιας θαλάσσιας ζώνης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η εταιρεία αναζητούσε χρηματοδότηση για το έργο ήδη από το προηγούμενο έτος. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Red Sea Development, John Pagano, δεν αποκάλυψε από ποιες τράπεζες θα ληφθεί το δάνειο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα συναφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, όταν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα διατεθεί κεφάλαιο από τις τράπεζες προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου.

Σύμφωνα με τον κ. Pagano, το έργο της Red Sea Development Co. θα περιλαμβάνει 16 υπερπολυτελή ξενοδοχεία, τα τέσσερα πρώτα εκ των οποίων θα ανοίξουν στα τέλη του 2022, ένα αεροδρόμιο, μαρίνες και χώρους αναψυχής.

Φωτό: Michal Jarmoluk/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.